ESCÈNICA

UNHEIMLICHE #3

assaigobertunheimliche2

DANSA: Sandra Sotelo
MÚSICA: Néstor Calderer

Unheimliche#3  projecte escènic creat per la ballarina Barcelonina Sandra Sotelo que junt al pianista i músic Valencià Néstor Calderer, plantegen, a través del diàleg entre llenguatges, una reflexió escènica sobre la qüestió de l’Altre.
La col·laboració entre la performer i el músic es nodreix del mutu interès per desbordar les seves pròpies pràctiques artístiques i desafiar llocs coneguts. En aquesta col·laboració, treballen a través de la improvisació, arreplegant i integrant codis que no els són sempre propis, on s’obri un lloc d’equilibris i desequilibris que els van portant a un nou llenguatge construït entre tots dos, i a un nou territori.
El projecte els arriba en un moment de maduresa creativa, conscient, on la transgressió té a veure amb desproveir el treball de capes, partitures i formes, a favor d’un ordre propi, mínim i vinculat amb la vida.
Unheimliche, és un terme alemany que significa d’una banda « el fet sinistre inquietant», i per un altre «allò que és conegut, familiar», va ser utilitzat per Freud per a descriure aquella vivència contradictòria en la qual alguna cosa o situació familiar es presentava com a estranya.
Esquerdes, mudeses, absències, brots. El paisatge sonor i les referències que es construeixen en el diàleg escènic amb el moviment, articulen i inquieten en el trànsit cap a un lloc comú. Un lloc que és alhora desconegut i familiar. Un lloc Unheimliche.